top of page

Riolering vernieuwen? Een goede riool is essentieel voor uw wooncomfort!

Hebt u net een huis gekocht met een geurtje aan? Dan is de kans groot dat de riolering verouderd is. Riolen zijn niet vaak perfect of worden niet perfect aangelegd.

De aanleg van uw nieuwe riolering: verbeter uw wooncomfort

Rioolproblemen kunnen ontstaan door een verouderd rioolsysteem, waarbij oude leidingen van gres of gietijzer scheuren of breuken vertonen. Bent u aan het bouwen? Sta dan stil bij de aanleg van uw riolering. Dat lijkt misschien minder belangrijk, maar dat is het niet. Want is de aanleg van uw riolering slecht? Douchen, naar het toilet gaan, de vaat doen: niet evident zonder een goede afvoer. Rep u dus naar de Gentse Ontstoppingsdienst voor de keuze van uw rioleringstelsel. Vraag snel vrijblijvend uw offerte voor de aanleg van uw riolering.

Vernieuwen van de buitenrioleringen

Buitenrioleringen vernieuwen bestaat uit onderstaande werkzaamheden: afzetten van de werklocatie, opnemen en opslaan van beplanting en verharding, ontgraven en opslaan van de uitkomende grond, vrijkappen en afvoeren van de benodigde controleputten, opnemen en afvoeren van bestaande riolering. Leveren en installeren van alle benodigde PVC rioleringsbuizen inclusief bevestigingsmaterialen en de benodigde PVC hulpstukken.Leveren en verwerken van schoon zand, aanvullen en verdichten van de leidingsleuf, leveren en verwerken van het benodigde zand voor het straatwerk, herstellen van de verharding, afvoeren van de overtollige grond, opruimen en bezemschoon opleveren.

Vernieuwen van de binnenrioleringen

Het vernieuwen van binnenrioleringen omvat o.a. onderstaande werkzaamheden: afzetten van de werklocatie, afplakken van de werkomgeving, indien nodig leveren en plaatsen van een steiger en tijdelijke veiligheidsverlichting, buiten gebruik stellen van de riolering, ter beschikking stellen van een chemisch toilet, indien nodig het demonteren van het plafond, verwijderen en afvoeren van het bestaande riool. Leveren en installeren van alle benodigde PVC rioleringsbuizen inclusief bevestigingsmaterialen en de benodigde PVC hulpstukken. Eventueel beugelen van de nieuwe riolering, eventueel terugplaatsen van het plafond, aansluiten op het bestaande riool, opruimen en bezemschoon opleveren.

Een nieuwe riolering zonder zorgen

De aanleg van uw riolering zelf doen? Of in handen geven van een bevriende doe-het-zelver? Dan moet je goed opletten, want één verkeerde meting kan al voor een hoop ellende zorgen naderhand. Weet wel goed wat u doet, anders kunt u misschien (nog meer) schade aanrichten! Zo moet u goed weten hoe uw buizen op afschot moet leggen: hierbij zal u nauwkeurig moeten passen en meten. Daarnaast moet u ook weten met welke materialen u het beste kunt werken. Vertrouw dus op het vakmanschap van de Gentse Ontstoppingsdienst.

foto_ruim4
cam_foto0
bottom of page